עוגת גבינה

עוגת גבינה וקפה

להכנת בסיס העוגה דרושים המצרכים הבאים: תבנית קפיצית מספר 26, 100 גרם של חמאה מומסת, 250 גרם של בישקוטים בטעם שוקולד, קורט של אגוז מוסקט, חצי כוס של סוכר חום ומאה וחמישים גרם של שוקולד מריר. להכנת קרם הקפה דרושים המצרכים הבאים: חצי מיכל של שמנת מתוקה להקצפה 32% אחוזי שומן, רבע כוס של ליקר קפה ו – 450 גרם של שוקולד מריר קצוץ. להכנת שכבת הגבינה, דרושים המצרכים הבאים: ארבעה גביעי גבינת נפוליאון טבעית, ארבע ביצים, שליש כוס סוכר, כף של תמצית וניל, שתי כפות קמח, שלוש כפות של אבקת קפה נמס ושלוש כפות של רום. להכנת ציפוי העוגה דרושים המצרכים הבאים: שני גביעי שמנת 15% אחוזי שומן, שתי כפיות של תמצית וניל ושליש כוס סוכר.

אופן הכנת בסיס העוגה:
**תחילה, יש לעבד במערבל מזון את האגוז המוסקט, את הביסקוויטים, את הסוכר והשוקולד.
**אחר כך, יש להוסיף את החמאה המומסת ולהמשיך לעבד עד אשר תתקבל תערובת אחידה.
**לבסוף, שופכים את התערובת על גבי תחתית ודפנות תבנית האפייה.

אופן הכנת קרם הקפה:
**תחילה, יש להביא את השמנת לנקודת הרתיחה ולהסיר מהאש.
**אחר כך, יש להוסיף את הליקר ואת השוקולד ולערבב הכל היטב עד אשר השוקולד נמס.
**לבסוף, יש לצקת שתי כוסות מן הקרם המוכן על גבי בסיס העוגה ולהכניס למקפיא למשך כחצי שעה (כאשר שאריות הקרם תשמשנה לעיטור העוגה).

אופן הכנת שכבת עוגת גבינה:
**תחילה, יש להקציף את הסוכר עם גבינת השמנת ולהוסיף את הווניל, הקמח, הקפה והרום.
**אחר כך, יש להוסיף את הביצים בנפרד ולצקת מעל את קרם הקפה.
**לבסוף, מכניסים את תבנית האפייה אל תוך תנור שחומם לחום של 180 מעלות לרבע שעה, עד אשר העוגה הופכת לזהובה.

אופן הכנת הציפוי:
**תחילה, יש לערבב את הווניל, השמנת והסוכר יחדיו ולצקת על גבי העוגה החמימה, עד אשר הציפוי מתייצב.
**אחר כך, יש לצנן ולהשהות בתוך המקרר למשך כשש שעות, טרם ההגשה.
**לבסוף, ניתן לעטר את העוגה עם קרם קפה באמצעות שקית זילוף. ובתיאבון.

שתף תוכן זה עם חבריך!
 

עוד על עוגת גבינה וקפה:

 
  [!side]  
 

מתכוני עוגות גבינה

מגזין האתר