עוגת גבינה

עיצובים וקישוטים בעוגות - רעיונות לעיצובים וקישוטים בעוגות גבינה

עוגות גבינה הן מהעוגות האהובות והמועדפות על רבים מאיתנו, ובכל הגילאים – ילדים, בני נוער, מבוגרים וזקנים חולקים את אותה התאווה. התדמית של עוגות הגבינה היא תדמית מאוד קלאסית, אלגנטית, מאופקת גם בטעמים וגם במראה. אך למי שרוצים לחדש מעט, גם במראה ואולי גם בטעם, עוגות גבינה מעוצבות הן יופי של דבר.

נכון, שום דבר לא משתווה לפשטות הנהדרת של עוגת גבינה אפויה או עוגת גבינה פירורים, ולפעמים נדמה שטרנד הקישוטים והעיצובים שייך לעוגות עליזות וקלילות יותר ולא לעוגות הגבינה המכובדות, אבל דווקא אותן גברות אלגנטיות עשויות גבינה הן מצע נהדר לקישוטים ועיצובים משלל סוגים.

ישנם שני גורמים עיקריים שהופכים את עוגות הגבינה לבסיס מוצלח כל כך לקישוטים. ראשית, מדובר בעוגות יציבות מאוד. טכנית, יהיה קל להניח עליהן קישוטים מסוגים שונים או לעצב אותן בצורות שונות, הרבה יותר מאשר עוגות מוס למיניהן, למשל.

הגורם השני הוא המראה. כל הלבן הזה הוא מצד אחד רעיון מאוד ברור שמיד נותן קו עיצובי מסוים – נקי, חגיגי, טהור, תמים – ומאפשר עיצובים שיתאימו לרעיונות של נישואין, לידה, קדושה ועוד. למי שעוסק בעיצוב עוגות, מעניקים רעיונות אלו בסיס פורה במיוחד ליצירתיות. מצד שני, מאפשרות עוגות הגבינה גם חופש מאוד גדול כיוון שהן ממש כמו רקע לבן של דף עליו ניתן לצייר ככל העולה על רוחכם.

רעיונות ליצירת עוגות גבינה מעוצבות

עוגות גבינה מעוצבות ניתן ליצור בכל מיני דרכים, ועל ידי שילובים של חומרים שונים:

1.שוקולד – השילוב של גבינה ושוקולד הוא אחד השילובים האהובים על רבים – המתיקות העזה של השוקולד יחד עם זו המעודנת והחלבית יותר של הגבינה מאזנות זו את זו בצורה מושלמת. אם משתמשים בשוקולד חלב או מריר, ניגודי הצבעים הם מקור לעולם שלם של אפשרויות עיצוב, כאשר את השוקולד ניתן לשלב בעוגה עצמה או כקישוט חיצוני לה, כאשר ניתן לפסל ממנו שלל צורות ולהניח על העוגה. גם שוקולד לבן כקישוט חיצוני הממשיך את הקו הלבן הוא אפשרות מצוינת.

2.פירות – הפרי הקלאסי עבור עוגות גבינה הוא כמובן תותים, ושוב הצבעים המנוגדים שנראים טוב כל כך ביחד יכולים ליצור תאווה לעיניים. ניתן להשתמש בתותים שלמים או חתוכים, ולסדר אותם על העוגה בכל דרך העולה על דעתכם. גם פירות אחרים כמובן יכולים להשתלב באופן טעים ונעים לעין ולחיך.

3.בצק סוכר – בצק הסוכר המוכר והטוב הוא אמצעי נהדר לעצב עוגות משלל סוגים ולהוסיף קישוטים כיד הדמיון הטובה. עוגות הגבינה מקלות על השימוש בבצק הסוכר כיוון שאין צורך לצפות את העוגה כולה בבצק הסוכר, מה שעלול להכביד על הטעם. עוגת הגבינה עצמה יוצרת בסיס אחיד ויפהפה, ועליו ניתן פשוט להניח את הקישוטים הרצויים כאוות נפשכם.

אם גם אתם לא מוכנים לוותר על הטעם של עוגות הגבינה אבל מחפשים לחדש קצת את המראה, עוגות גבינה מעוצבות יהיו עבורכם חגיגה לכל החושים. אם תרצו, תוכלו למצוא מתכונים בכל רחבי הרשת, או לנסות את המתכון הקלאסי והמוכר עם איזשהו טוויסט קטן, לפחות בתור התחלה. משם תוכלו להמשיך לקישוטים ועיצובים מורכבים יותר.

שתף תוכן זה עם חבריך!
  [!side]  
 

מתכוני עוגות גבינה

מגזין האתר