עוגת גבינה

עוגת גבינה ושוקולד לבן

מצרכים לבצק: 50 גרם סוכר, 100 גרם חמאה (בטמפרטורת החדר), קמצוץ תמצית ווניל, ביצה, 150 גרם קמח רגיל (לא תופח), גרידת לימון (מחצי לימון).

מצרכים לתערובת הגבינות והשוקולד: 4 ביצים, 250 גרם שוקולד לבן, 450 גרם גבינה לבנה (מומלץ 9%), 80 מ"ל שמנת מתוקה שמנה, 2 טיפות תמצית וניל.

מצרכים לציפוי הגנאש: 200 גרם שוקולד לבן ו-100 גרם של שמנת מתוקה (42%).

אופן הכנת הבצק הפריך

  • לחמם תנור לחום בינוני של כ-160 מעלות צלזיוס.
  • לערבל היטב את המצרכים לבסיס העוגה: להתחיל עם החמאה והסוכר, להוסיף לאחר מכן את הביצה, גרידת הלימון ותמצית הווניל. להוסיף את הקמח ולערבב היטב עד לקבלת בצק.
  • לרדד היטב את הבצק ולהכניס לתבנית אפייה למשך כ-15 דקות. להוציא ולצנן.

אופן הכנת תערובת הגבינות והשוקולד

  • להרתיח את השמנת המתוקה ולערבב לתוכה שוקולד לבן. לערבב עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
  • לצנן את התערובת ולערבל היטב. להוסיף את הגבינה, תמצית הווניל והביצים ולערבל עד שמתקבל קרם אחיד.
  • ליצוק את התערובת מעל הבצק האפוי (לאחר שציננתם אותו) ולהכניס לחום לאפייה של כ-40 דקות.
  • להוציא מהתנור, לצנן לכשעה בטמפרטורת החדר ולהכניס למקרר לשעתיים נוספות.

הכנת הגנאש

  • להרתיח את השמנת המתוקה ולשפוך מעליה שוקולד לבן. לערבב עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
  • לצנן ולשפוך מעל העוגה (אחרי שהתקררה) בצורה אחידה ושווה.
שתף תוכן זה עם חבריך!
  [!side]  
 

מתכוני עוגות גבינה

מגזין האתר